Web Analytics Made Easy - Statcounter

همشهری آنلاین - علی ابراهیمی: وزیر صنعت، معدن و تجارت از اتخاذ تدابیری برای کاهش قیمت خودرو از طریق فروش دارایی‌های مازاد، رفع زیان‌دهی خودروسازان و واردات خودرو در سال آینده خبر داد.

رضا فاطمی امین در گفت‌وگو با همشهری در مورد آخرین اقدامات انجام شده برای رشد تولید و عرضه و کاهش قیمت خودروهای داخلی، گفت: قرارداد قیمت‌گذاری سهام تودلی سایپا و ایران‌خودرو منعقد شده و به محض انجام این کار، سهام مذکور به‌صورت بلوکی عرضه خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رضا فاطمی امین در مورد زمان عرضه سهام بلوکی شرکت‌های خودسهامدار ایران‌خودرو و سایپا در بورس افزود: با توجه به تأکید رئیس‌جمهوری بر واگذاری سهام دولت در ایران‌خودرو و سایپا، طی مدت ‌ ۶ماه این سهام بلوکی در حداقل زمان ممکن واگذار خواهد شد. با توجه به حجم بالای کار قیمت‌گذاری سهام تودلی این دو شرکت، نمی‌توان زمان دقیقی را برای انجام این کار و عرضه سهام مذکور اعلام کرد اما قطعا این کار تا پیش از مهلتی که رئیس‌جمهوری تعیین کرده، انجام خواهد شد.

او در مورد برآورد میزان تامین مالی ۲خودروساز بزرگ داخلی از محل عرضه بلوکی سهام شرکت‌های تودلی و چگونگی پرداخت تسهیلات برای خروج خودروسازان از زیان‌دهی و رشد تیراژ تولید و عرضه، افزود: برآورد ما آن است که از محل فروش این سهام شرکت‌های خودسهامداری ۲خودروساز بزرگ کشور حداقل ۶هزار میلیارد تومان منابع وارد ایران‌خودرو و سایپا شود.

رضا فاطمی امین در زمینه تسهیلات احتمالی دولت برای کمک به‌خودروسازان، گفت: دولت تسهیلاتی برای خروج خودروسازان از زیان‌دهی ارائه نخواهد کرد، بلکه این حمایت از طریق تامین مالی زنجیره‌ای و متناسب با تیراژ تولید خودروسازان به زنجیره تامین قطعات و مواداولیه این شرکت‌ها پرداخت خواهد شد و خودروسازان به هر میزانی که تولید را افزایش دهند، تامین مالی زنجیره‌ای برای پرداخت به قطعه سازان انجام خواهد شد.

او در مورد زیان ده بودن بسیاری از شرکت‌های سهامداری زیرمجموعه ایران‌خودرو و سایپا مانند مهرکام پارس و سایپا آذین و تأثیر این امر بر کاهش مشتریان احتمالی خرید بلوکی این سهام، افزود: شرکت‌های خودروسازی به‌دلیل زیان انباشته سال‌های گذشته با مشکلات جدی مواجه هستند اما با ورود بخش خصوصی دارای تخصص لازم، قطعا مسیر این شرکت‌ها تغییر خواهد کرد.

حذف مافیای خودرو

وزیر صمت با بیان اینکه هزینه تمام‌شده تولید خودرو در سال آینده تا ۱۵درصد کاهش خواهد یافت، گفت: در سال۱۴۰۱ سهام دولت در شرکت‌های خودروساز به‌صورت بلوکی در بورس عرضه خواهد شد که در نتیجه آن یکی از مافیاهای این صنعت از بین خواهد رفت.

فاطمی امین، وزیر صمت در نشست خبری، افزود: این گام بلندی است که با اجرای آن وزارت صمت از اتهام دولتی بودن خودروسازان خلاص خواهد شد. او با تأکید بر اینکه به‌دنبال آن هستیم تا ۲۵درصد سهام ایران‌خودرو و ۴۰درصد سهام سایپا را واگذار کنیم، افزود: با افزایش سهم سهامداران بخش خصوصی در ایران‌خودرو و سایپا همانطور که رئیس‌جمهوری اعلام کرده‌، مدیریت این ۲ شرکت هم به بخش خصوصی واگذار خواهد شد. در نتیجه هرکس که بتواند ۳صندلی هیأت مدیره ایران‌خودرو را در اختیار بگیرد، مدیرعامل را تعیین خواهد کرد.

او در مورد نبود امکان فروش سهام دولتی ایران‌خودرو و سایپا به‌دلیل وثیقه بودن این سهام افزود: در مرحله نخست به واگذاری ۱۷درصد سهام باقیمانده دولت در سایپا یا ۶.۷درصدی باقیمانده سهام ایران‌خودرو نیازی نداریم بلکه با حل و فصل مسئله سهامداری در شرکت‌های تودلی، پول وارد این شرکت‌ها شده و ساختار سهامداری اصلاح می‌شود، باقی مانده سهام نیز بعدا عرضه خواهد شد.

واردات خودرو با یا بدون برجام

وزیرصمت در پاسخ به سوال همشهری در مورد چگونگی واردات خودرو در سال آینده، گفت: واردات خودرو از اردیبهشت ماه سال آینده با توافق هسته‌ای یا بدون آن انجام خواهد شد. این کار با کمک شرکت‌های واردکننده و براساس ضوابط و مقررات قبلی انجام خواهد شد.
فاطمی امین، دلیل اصلی ممنوعیت واردات خودرو را مدیریت تراز ارزی دانست و افزود: به‌عنوان وزیر با واردات خودرو مخالف نیستم؛ اگرچه در ماه‌های گذشته به‌دلیل نیاز یک تا ۲میلیارد دلار ارز برای واردات خودرو اعلام کردم که در شرایط کنونی واردات به صلاح نیست. اما اکنون با کار بزرگ تجار ایرانی و افزایش صادرات، دغدغه‌ای برای تامین منابع ارزی انجام این کار نداریم و ممنوعیت واردات در پایان اردیبهشت‌ماه تمدید نخواهد شد.

او با بیان اینکه وارد مقوله واردات خودروهای دست دوم نخواهیم شد، افزود: سال آینده قیمت تمام‌شده خودرو دست‌کم ۱۵درصد کاهش خواهد یافت. البته باید تلاش کنیم پلتفرم خودروی اقتصادی ایجاد کرده و با تجاری کردن آن سالانه بین ۲۰۰ تا ۵۰۰هزار دستگاه از این خودرو تولید کنیم؛ امروز خودروی داخلی وجود دارد که مطابق این شرایط بوده و تا شهریور۱۴۰۲ وارد بازار خواهد شد.

برنامه مدون رشد ۵۰درصدی خودرو

وزیر صمت در مورد بهبود کیفیت خودرو، افزود: ۶۳درصد کیفیت خودرو به قطعه، ۲۶درصد به مونتاژ و ۱۱درصد به پلتفرم و طراحی مرتبط است؛ بنابراین باید روی این ۳ مقوله متمرکز شویم. علت اصلی کیفیت پایین قطعات مرتبط با نوع روابط بین خودروساز و قطعه‌ساز بوده که به درستی تعریف نشده است.

فاطمی امین، افزود: اکنون قطعه‌ساز پول خود را بین ۹۰ تا ۱۲۰روز با تأخیر دریافت می کند، درحالی‌که اگر پرداخت‌ها زیر۲ماه باشد بین ۱۰ تا ۱۳درصد کاهش قیمت قطعه اتفاق خواهد افتاد. طی یک ماه گذشته راهبردی در ایران‌خودرو و سایپا آغاز شده که سازوکار تأمین مالی زنجیره‌ای است و طی آن وام و تسهیلات به حلقه‌های قبلی به‌عنوان اعتبار خریدار منتقل می‌شود و بر این اساس قطعه‌ساز پس از تحویل قطعه ۲ هفته بعد اعتباری به حسابش خواهد آمد.

او در مورد امکان رشد ۵۰درصدی خودرو در سال آینده گفت: سال آینده از نظر سخت‌افزاری امکان تولید یک‌میلیون‌ و۶۰۰هزار دستگاه خودرو وجود دارد؛ البته امروز تامین ریزتراشه‌ها به یک بحران تبدیل و با کرونا نیز تشدید شده و خودروسازان ما نیز که با معضل تحریم‌ها و نقدینگی مواجه بودند، سخت‌تر می‌توانستند این ریز تراشه‌ها را تأمین کنند اما برای افزایش ۵۰درصدی تولید خودرو در سال آینده، برنامه ۲ شرکت بزرگ خودروسازی دریافت شده است.

کد خبر 664575 برچسب‌ها رضا فاطمی امین - وزیر صمت خودرو - قیمت خصوصی‌ سازی گروه خودروسازی سایپا ايران خودرو

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: رضا فاطمی امین وزیر صمت خودرو قیمت خصوصی سازی گروه خودروسازی سایپا ايران خودرو ایران خودرو و سایپا خودرو در سال آینده رضا فاطمی امین انجام خواهد شد واردات خودرو او در مورد کاهش قیمت وزیر صمت شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۰۳۶۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۵.۲۲ میلیارد سهام ترجیحی به نام کارگران شد/ واگذاری سهام به ۳۰۰۸ کارگر در دولت سیزدهم

سرپرست سازمان خصوصی سازی از آزادسازی وثیقه و به نام شدن بیش از ۵.۲۲ میلیارد سهام ترجیحی متعلق به ۶۴ هزار و ۱۶۱ نفر از کارگران خبر داد.

به گزارش مشرق، با اعلام سازمان خصوصی سازی، ابراهیم بازیان با تبریک روز جهانی کار و کارگر و هفته کار و کارگر اعلام کرد: تعداد ۵ میلیارد و ۲۲۱ میلیون و ۶۲۷ هزار و ۷۱۰ سهم متعلق به ۶۴ هزار و ۱۶۱ نفر در ۱۵۴ شرکت که در سال‌های قبل واگذار شده بود، از وثیقه آزاد و سهام به نام کارگران منتقل شده است.

وی ادامه داد: با توجه به سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی مبنی بر گسترش مالکیت در سطح عموم مردم به منظور تامین عدالت اجتماعی، تشویق اقشار مردم به پس‌انداز و سرمایه‌گذاری و بهبود درآمد خانوار و در اجرای تبصره (۳) ماده «۲۰» قانون اجرای سیاست‌های کلی اصل ۴۴، از ابتدای دولت سیزدهم تاکنون تعداد ۳۰۵ میلیون و ۸۹۳ هزار و ۵۶۲ سهم دولت در ۱۰ شرکت مشمول واگذاری به ۳۰۰۸ نفر از کارکنان و کارگران شاغل و بازنشسته به عنوان سهام ترجیحی واگذار شده است.

سرپرست سازمان خصوصی سازی افزود: مطابق مقررات، واگذاری سهام ترجیحی به صورت صد درصد اقساط با مدت ۱۰ سال صورت می‌گیرد و بهای سهام واگذار شده از محل سود سهام مورد واگذاری پرداخت می‌شود.

ارائه تخفیف قیمتی در واگذاری سهام ترجیحی به کارگران

بازیان در بخش دیگری از سخنان خود، از برنامه دولت برای حمایت از کارگران خبر داد و گفت: دولت در نظر دارد با هدف حمایت از کارگران؛ قیمت سهام ترجیحی شرکت‌های قابل واگذاری را با اعمال تخفیف به آنها واگذار کنند.

وی اضافه کرد: کلیات این پیشنهاد به تصویب هیات واگذاری رسیده و پس از تصویب جزئیات و طی مراحل قانونی، در واگذاری سهام ترجیحی مبنای عمل قرار خواهد گرفت.

سرپرست سازمان خصوصی سازی از یک تصمیم دیگر هیات واگذاری خبر داد و گفت: به موجب تصمیم دیگر هیات واگذاری، سهام ترجیحی مستقل از سهام بلوکی به کارکنان واگذار خواهد شد و بر این اساس کارکنان شرکت مشمول واگذاری، صرف‌نظر از فروش یا عدم فروش سهام بلوکی؛ قبل از خرید سهام توسط بخش خصوصی، سهامدار شرکت محل اشتغال خود خواهند شد.

دیگر خبرها

  • بانک دی در مسیر کاهش شناوری سهم و افزایش سرمایه نقدی
  • ضرب الاجل وزارت صمت به ایران خودرو و سایپا
  • رییس سازمان خصوصی سازی: ۵ میلیارد سهام ترجیحی به نام کارگران شد
  • بانک دی در مسیر کاهش شناوری سهم و افزایش سرمایه نقدی 
  • ۵.۲۲ میلیارد سهام ترجیحی به نام کارگران شد/ واگذاری سهام به ۳۰۰۸ کارگر در دولت سیزدهم
  • ۵ میلیارد سهم به نام کارگران شد
  • افزایش ۵۹۳ درصدی قیمت کره حیوانی از سال ۱۳۹۹/ پیش بینی قیمت طلا تا پایان سال/ انتقاد وزیر صمت از مافیای واردات خودرو/ صف میلیونی برای دریافت وام اجاره
  • سهام استارباکس ۳۱ درصد ضرر کرد
  • سهام ترجیحی ۶۴ هزار نفر از کارگران به نامشان شد
  • سهام ترجیحی ۶۴ هزار نفر از کارگران به نامشان شد+ فیلم